Besök Sydamerika

Har du en fascination för Sydamerika? Drömmer du om en expedition i Amazonas regnskog eller om Brasiliens stränder och Rio? Kanske vill du snarare resa till Peru och se inkaleden och Machu Picchu om du är intresserad av historia. Det går inte att redogöra för alla intressanta och spektakulära resmål i den här artikeln, men vi vill ändå berätta lite närmare om några som kan vara av intresse om du planerar en resa till Sydamerika för första gången.

Brasilien – regnskog, storstadsliv och stränder

Upsala Glacier, Patagonia, Argentina.

Om du vill få en varierad resa kan Brasilien ge dig vad du vill ha. Förutom att 60 procent av världens största regnskog, Amazonas, ligger här, kan du också uppleva Rios mycket aktiva nattliv och lata dagar på stranden. Rua do Lavradio är bästa bargator och vill du uppleva samba är det stadsdelen Lapa du ska ta dig till. Här finns den bästa sambamusiken i Rio!

Peru – historisk högkultur, kultur och naturliv

För den som intresserar sig för forntida högkulturer är ett besök till Machu Picchu ett absolut måste. Härifrån tar man sig enklast från Aguas Calientes (betyder heta vatten) där det dessutom finns diverse badanläggningar kring naturligt varma källor. Machu Picchu var fram till 1532 ett slags lantställe för inkan och hovet, och man räknar med att det inte funnits fler än 750 fasta boende på denna något svårtillgängliga plats. Man kan ta sig hit med bussar, tåg eller till och med helikopter, men det är också ett alternativ att vandra längs med inkaleden.

Argentina – Buenos Aires i norr och glaciären i söder

I Argentina kan du uppleva både storstad och häftig natur. Förutom att den fotbollsintresserade självklart bör passa på att se någon match är tangofantasten i sitt mekka. Här kan du också räkna med att kunna äta riktigt gott kött och dricka gott vin – men middag äts vanligen först efter kl. 21. Glaciar Upsala i sydligaste Argentina har faktiskt fått namnet från just den svenska staden Uppsala eftersom framstående forskare därifrån gjort betydande vetenskapliga arbeten i trakten alldeles i början på 1900-talet.

Har du inte möjligt att resa till Sydamerika kan du alltid slänga upp en exotisk fototapet med vackra vyer från kontinenten.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *