Odla med sydamerikanska influenser

Drömmer du om en vacker trädgård eller en lummig balkong? Då är första steget att börja odla blommor och växter. Ta gärna inspiration från Sydamerika som är känt för många olika sorters växter.

Beställ blomfröer på nätet

Det bästa och billigaste sättet att få en vacker trädgård är att odla växterna själv. För att lyckas med odlingen behöver du blomfröer, lökar och knölar. Du kan köpa många olika sorters blomfröer online hos Florea. Här hittar du alltifrån klassiska blomsorter till lite mer unika ovanliga sorter. Du väljer själv vilka blommor du vill ha i rabatten eller på balkongen. Fördelen med Florea är att du snabbt och smidigt kan beställa online och få fröerna levererade hem till dörren. På deras hemsida hittar du användbar information i form av guider, artiklar och tips. Klicka på ”Odlingsskolan” på Floreas hemsida om du vill lära dig mer om odling.

Inspireras av Amazonas växter

Amazonas regnskog har inspirerat otaliga designers, konstnärer, kockar, trädgårdsmästare och andra kreativa yrken. Den enorma regnskogen har en yta på 5,5 miljoner kvadratkilometer som sträcker sig över nio olika länder, exempelvis Brasilien, Peru och Colombia. Den fuktiga regnskogen har en unikt hög biodiversitet med över 40 000 olika växtarter. Här finns bland annat palmer, fikonträd, orkidéer och olika lavar. Titta på bilder på Amazonas om du vill skapa en grön och lummig trädgård.

Inspireras av växtligheten på öarna

Du kan även ta inspiration från någon av de många sydamerikanska öarna, exempelvis Galápagos eller Påskön. Galápagosöarna tillhör Ecuador och ligger hundra mil västerut i Stilla havet från fastlandets kust. Här finns en alldeles unik flora och fauna som inspirerat Darwins forskning och bok Om arternas uppkomst. På ön finns det gott om blommor, exempelvis hibiskus och rosor. Ön är även känd för sina många olika kaktusar. Ta en titt på denna vackra ö om du vill få inspiration till din egna trädgård.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *