Ta inspiration från Sydamerikas historia vid renovering

Om du äger ett gammalt hem i Vasastan med ett föråldrat utseende kan det återupplivas med lite renovering. Varför inte ta inspiration från Sydamerikas historia? Det här gör ditt hem mer inbjudande och bibehåller samtidigt den historiska charmen! Faktum är att det höjer bostadens värde på fastighetsmarknaden och på det viset förlorar du egentligen inga pengar. Den mest utsatta delen av ett hem är golvet eftersom det dagligen utsätts av slitage av damm, fotsteg, husdjur och möbler. Den goda nyheten med att lägga golv i Vasastan är att du har K3-Golv med lång arbetslivserfarenhet. K3-Golv har länge arbetat med att lägga golv och levererar det bästa resultatet som kommer att förbättra boendekvalitén.

Fortsätt läsa för att veta mer om Sydamerikas spännande arkitektoniska historia och bli inspirerad av renovering!

Upptäck Sydamerikas rika arkitektur

Den sydamerikanska arkitekturen har genom historiens lopp tagit inflytande från en rad europeiska länder som sammanflätats med koloniernas inhemska kultur. Innan koloniseringen på 1500-talet hade de inhemska civilisationerna i århundraden haft unika arkitektoniska traditioner. Numera är den sydamerikanska arkitekturen ett kreativt resultat som vuxit fram i århundraden av kulturell och geografisk frihet.

Den romersk-katolska kyrkan och arkitekter från de religiösa ordnarna som dominikaner, franciskaner och jesuiter har haft ett starkt inflytande på arkitekturen. Många länder har haft ett inflytande på arkitekturen i Sydamerika. Förutom Spanien och Portugal har den sydamerikanska arkitekturen tagit inflytande från Flandern, Italien och Tyskland. Även Storbritannien har haft ett enormt inflytande i Sydamerika efter att kolonierna blev självständiga på 1820-talet. Sydamerika har därför föga förvånande mycket att erbjuda när det gäller historisk arkitektur!

Topp 5 mest historiska arkitekturer

Sydamerikas historia av politisk och ekonomisk instabilitet, fara och revolutioner har gjort att arkitekturen oftast uppstått som ett resultat av sociala behov, inte av marknadskrafter som är förekommande i resten av världen. Den senaste tiden har det producerats intressant arkitektur i städer som Buenos Aires, Lima, Medellín, Mexico City och Santiago. Sydamerika erbjuder arkitektoniska mästerverk som alla borde se åtminstone en gång i sin livstid, varav många klassas som världsarv av UNESCO.

De fem mest historiska och storslagna arkitekturerna i Sydamerika är:

  • Förkoloniala bergsstaden Machu Picchu i Peru.
  • Solpyramiden i den största förkoloniala staden Teotihuacán utanför Mexico City.
  • Intakta träkyrkan Iglesia Santa Maria de Loreto från år 1740, Chile.
  • Basilikakyrkan Santuario de las Lajas i gotisk stil, Colombia.
  • Tikal-tempel från Maya-civilisationen i Guatemala.

En slående aspekt av den sydamerikanska arkitekturen och kulturen är alla färgglada nyanser. Från Mexiko till Brasilien finns det en flitig användning av färger som inte kan hittas någonstans i världen. Denna uppskattning av att använda färg kommer från behovet av att använda lokala material, tekniker och ännu viktigare traditioner. Att använda färgglada nyanser är därför en nyckel när du renoverar ditt hem i Vasastan.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *